Macrou cu sos de patrunjel si usturoi
PrinteazaMacrou cu sos de patrunjel si usturoi din: macrou, patrunjel, usutroi verde, ulei de masline, lamaie, fasole verde, dovlecel, ardei gras roşu, sare, piper, rozmarin verde.
Ingrediente:
- 2 bucăţi macrou
- 1 legătură pătrunjel
- 2 fire de usturoi verde
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- 300 g fasole verde
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- sare
- piper negru măcinat
- 2-3 crenguţe de rozmarin verde
Mod de preparare:
Pentru sos, speli pătrunjelul şi usturoiul verde, în prealabil curăţat.
Pui în blender frunzele de pătrunjel, zeama de lămâie, usturoiul verde, 50 ml ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, rozmarin şi mixezi timp de 2-3 minute, pânji obţii o pastă omogenă.
Este bine să prepari sosul înaintea peştelui, pentru a avea timp să se combine plăcut gusturile.
Cureţi macroul, îl speli bine atât la exterior, cât şi în interior şi îl usuci între şervete absorbante, încingi grătarul şi îl ungi’cu o lingură de ulei de măsline, după care presari puţină sare.
Aşezi peştele pe grătar şi îl frigi pe amândouă părţile, până se rumeneşte.
Cureţi fasolea, dovlecelul şi ardeiul. Tai dovlecelul în felii şi îl frigi pe grătar. Sotezi fasolea verde şi ardeiul gras tăiat în fâşii.
Aranjezi pe un platou fasolea verde, ardeiul gras şi dovlecelul, aşezi deasupra peştele fript şi îl stropeşti cu sosul de pătrunjel.
Decorezi cu felii de lămâie, rozmarin verde, roşii, ardei iute şi usturoi verde. îl serveşti de preferinţă cald.
Macrou cu sos de patrunjel si usturoi
Pofta buna!