Macrou in sos roşu

Printeaza

Macrou in sos roşu din: macrou, usturoi, ceapa, ardei grasi, ardei iute, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, lamaie, apa, sare, piper, malai si gris.

 

Ingrediente:

  • un kilogram macrou
  • 3 catei de usturoi
  • doua cepe
  • doi ardei grasi
  • un ardei iute
  • 4 rosii
  • o legatura patrunjel
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • o lamaie
  • un litru de apa
  • sare
  • piper
  • malai
  • gris

 

Mod de preparare:

Macroul se eviscerează, se îndepărtează capetele şi se spală.

Se şterge cu un şervet absorbant, se unge cu ulei, se condimentează şi se aşază pe grătarul încins.

Se întoarce ca să se frigă bine pe ambele părţi, se pune într-un castron şi se acoperă cu un capac.

Cepele se taie în jumătăţi, se ung cu ulei şi se aşază pe grătarul încins împreună cu ardeii graşi şi ardeiul iute.

Roşiile spălate se şterg cu un şervet şi se aşază şi ele pe grătar. Când legumele s-au fript, se iau cu o spatullă şi se pun pe un tocător.

Ceapa se curăţă de foi şi se taie în bucăţi mai mici, ardeii graşi şi ardeiul iute se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.

Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în bucăţi mici şi se pun peste celelalte legume.

Se fierbe apa, se adaugă legumele tocate, usturoiul feliat, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.

Se fierb cinci minute, se toarnă peste peşte şi se acoperă cu un capac.

Preparatul se serveste cald, cu mamaliga sau galuste de gris fierte in apa cu sare.

 

Macrou in sos roşu

Macrou_in_sos_rosu

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.