Macrou umplut la gratar
PrinteazaMacrou umplut la gratar din: macrou, patrunjel verde, lamaie, cimbru uscat, ulei, foi de dafin, sare si piper.
- 4 macrouri
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 linguri cimbru uscat
- 100 ml ulei
- 4 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi macroul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi să se scurgă. Speli lămâia cu apă fierbinte, apoi o storci. Tai mărunt pătrunjelul, îl amesteci cu cimbrul, uleiul, zeama de lămâie şi pui sare şi piper după gust.
Umpli macrourile cu sosul de verdeaţă şi le ungi cu acelaşi sos. Aşezi peştii pe grătarul încins, pui peste fiecare câte o foaie de dafin şi îi frigi 15 minute.
De fiecare dată când întorci peştii, îi ungi cu amestecul de verdeaţă şi ulei.
Pofta buna!