Macrou umplut si copt in folie
PrinteazaMacrou umplut si copt in folie din: macrou, slanina, sare, piper, patrunjel, folie de aluminiu.
Ingrediente:
- 2 bucăţi macrou
- 500 g siănină
- sare
- piper
- pătrunjel şi mărar tăiate mărunt
- folie de aluminiu sau hârtie de copt pergamentată
Mod de preparare:
Cureţi peştele foarte bine atât la interior, cât şi la exterior, îl dai cu sare şi-l laşi deoparte. In acest timp te ocupi de umplutură, pentru care tai slănina bucăţele şi o pui să se călească în foarte puţin ulei.
După ce s-a topit adaugi verdeaţa, sarea şi piperul. Umpli fiecare peşte cu această umplutură şi apoi înfăşori peştii în folie de aluminiu sau de pergament. Răsuceşti capetele hârtiei în sus ca să nu se scurgă zeama şi aşezi peştii într-o tavă pe care o dai la cuptor.
îi serveşti cu tot cu folie sau hârtie ca să nu se scurgă zeama. Garnitura cea mai bună este de cartofi natur (fierţi simplu în apă cu sare) presăraţi cu pătrunjel.
Macrou umplut si copt in folie
Poftă bună!
Ce bine arata! Sa fac si eu macrou umplut si copt in folie.