Macrou umplut cu verdeturi
PrinteazaMacrou umplut cu verdeturi din: macrou, stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde, cuscus, ulei, vin alb, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 bucati macrou (circa 200 g bucata)
- 1 legatura stevie
- 200 g spanac proaspat
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 200 g cuscus
- 30 ml ulei
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă. Ştergeţi-l cu şerveţele absorbante şi presăraţi-l cu sare şi piper.
Curăţaţi ceapa, ştevia, usturoiul şi spanacul, spălaţi-le şi scurgeţi-le de apă.
Căliţi în ulei ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, 1-2 minute, apoi adăugaţi ştevia opărită şi spanacul, acstea tocate mai mare.
Căliţi-le, împreună cu ceapa şi usturoiul, 4-5 minute.
Puneţi cuscus-ul în 250ml apă fiartă şi, după ce absoarbe toată apa, amestecaţi-l cu verdeţurile călite.
Umpleţi cu o parte din acest amestec peştii şi puneţi-i într-o tavă, pe hârtie de copt.
Adăugaţi vinul şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi peştii la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Serviţi câte 1 macrou umplut la porţie, cu garnitură de cuscus si verdeţuri.
Macrou umplut cu verdeturi
Pofta buna!
Macroul asta imi face cu ochiul