Madlene glazurate
PrinteazaMadlene glazurate din: indulcitor, oua, unt, lapte, faina, praf de copt, cacao, rom.
- 150 g îndulcitor natural cu ştevie
- 3 ouă
- 100 g unt
- 75 ml lapte
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- 50 g unt
- 2 linguri cacao
- 100 ml lapte
- 3 linguri îndulcitor natural cu ştevie
- esenţă de rom
- fulgi nucă de cocos (nuci mărunţite sau alune)
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu îndulcitorul, coaja de lămâie şi un praf de sare, până se albesc şi îşi dublează volumul. Se adaugă apoi laptele, untul topit şi răcit, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine.
Cu ajutorul unei linguriţe sau unui poş cu dui, se pune compoziţia în formele de madlene şi se coc la foc mediu, timp de 15-20 de minute.
După ce se răcesc madlenele, se prepară glazura de ciocolată: se amestecă toate ingredientele la foc mic, până ce glazura s-a omogenizat.
Se glasează madlenele pe jumătate în ciocolată şi se presară cu fulgi de nucă de cocos, alune, nuci mărunţite sau alte decoruri.
Pofta buna!