Madlene cu lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de madlene cu lamaie din: unt, oua, zahar, faina, drojdie si lamaie.
- 225 g unt
- 4 ouă
- 230 g zahăr
- 275 g faină albă
- 1 pliculeţ cu drojdie
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Taie untul bucăţi şi topeşte-1 în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi răceşte-l complet. Intre timp, bate spumă ouăle cu zahărul, apoi, cu ajutorul unei spatule, încorporeză uşor faina cernută împreună cu drojdia şi coaja rasă de lămâie.
Indepărtează cu o lingură stratul alb format la suprafaţa untului, scurge-l de apă şi amestecă doar partea grasă cu compoziţia obţinută mai înainte.
Lasă amestecul 30 de minute la rece. Incălzeşte cuptorul la 240° C, unge cu unt şi tapetea- ză cu faină formele pentru madlene şi toarnă în ele câte o lingură mare de compoziţie. Dă-le la cuptor 8 minute, apoi scoate-le pe un grătar ca să se răcească.
Madlene cu lămâie
Pofta buna!