Magiun de prune
PrinteazaIngrediente:
- 10 kg prune coapte bine
- 1 kg zahăr
- 500 g nuci mărunţite
Mod de preparare:
Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă, pentru a preveni prinderea de fundul cratiţei.
Se fierb la foc potrivit, amestecându-se din când în când, până se îngroaşă, apoi se adaugă nucile mărunţite. Magiunul trebuie să aibă un aspect lucios. Se pune fierbinte în borcane bine încălzite, se aşază în tava de la aragaz şi se introduce în cuptorul încălzit înainte, până prinde o peliculă mai tare deasupra.
Se scot şi li se pun capacele cu grijă, după ce s-au răcorit. Borcanele pot fi acoperite şi cu celofan şi se leagă cu elastice bine strânse.
Poftă bună!