Maioneza dietetica
PrinteazaMaioneza dietetica
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 70 g amidon
- 200 ml ulei de măsline
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Maioneza dietetica: Opreşti o cană de lapte (150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit (rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când acesta a dat in fiert. Amesteci bine ca să nu se formeze cocoloaşe (2- 3 minute), iei apoi de pe foc şi dai la răcit.
După ce s-a răcit, adaugi pe rând, zeama de lămâie, uleiul, gălbenuşurile şi sarea, amestecând continuu cu telul până vei obţine o maioneză gustoasă şi de consistenţa dorită. Poţi adăuga şi o linguriţă de muştar dacă regimul îţi permite.
Această maioneză o poţi folosi şi la peşte rasol, salate de carne, salate de legume etc., fiindcă este suportată de cei cu regimuri dietetice datorită conţinutului de aproximativ 70% lapte şi 20% ulei de măsline.
Nu este o maioneză greţoasă, nu conţine multe grăsimi animale şi nu provoacă indigestii.