Maioneza dietetica

Printeaza

Maioneza dietetica

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 70 g amidon
  • 200 ml ulei de măsline
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Maioneza dietetica: Opreşti o cană de lapte (150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit (rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când acesta a dat in fiert. Amesteci bine ca să nu se formeze cocoloaşe (2- 3 minute), iei apoi de pe foc şi dai la răcit.

După ce s-a răcit, adaugi pe rând, zeama de lămâie, uleiul, gălbenuşurile şi sarea, amestecând continuu cu telul până vei obţine o maioneză gustoasă şi de consistenţa dorită. Poţi adăuga şi o linguriţă de muştar dacă regimul îţi permite.

Această maioneză o poţi folosi şi la peşte rasol, salate de carne, salate de legume etc., fiindcă este suportată de cei cu regimuri dietetice datorită conţinutului de aproximativ 70% lapte şi 20% ulei de măsline.

Nu este o maioneză greţoasă, nu conţine multe grăsimi animale şi nu provoacă indigestii.

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.