Napul sau napii: Proprietati, beneficii si retete delicioase. Planta numită comun “nap” sau “napi” se referă la varietățile de Brassica napus, care fac parte din familia Brassicaceae. Această plantă este cunoscută și sub denumirea de varză albă sau rapă în unele regiuni. Napul este cultivat pentru rădăcinile sale comestibile, care sunt bogate în nutrienți și […]
Maioneza de mustar
PrinteazaMaioneza de mustar din: amidon, apa, mustar, suc de lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 linguri de amidon
- 100 ml apă
- 2 linguri de muştar
- suc de lămâie
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Maioneza de mustar: amestecă amidonul cu puţină apă, iar restul se pune la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă pasta de amidon, amestecând încontinuu.
Odată ce s-a îngroşat compoziţia, se dă recipientul deoparte şi se lasă totul la răcit. Apoi se adaugă muştarul, sarea, piperul şi uleiul treptat.
Se amestecă şi se completează cu ce mai este nevoie până se obţine consistenţa dorită.
Pofta buna!
Napul sau napii: Proprietati, beneficii si retete delicioase
Rețetă de terci de ovăz – Delicios, sănătos și hranitor!
Rețetă de terci de ovăz – Delicios, sănătos și hranitor din: ovaz, lapte, miere, sare, extract de vanilie. Terciul de ovăz este un mic dejun clasic, sănătos și reconfortant. Această rețetă simplă îți oferă un mod delicios de a începe ziua cu energie și nutriție. Ovăzul este bogat în fibre, carbohidrați complecși, proteine și grăsimi […]
Rețetă de Fasole Bătută cu usturoi
Rețetă de Fasole Bătută cu usturoi din: fasole, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, pasta de susan, chimen, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g fasole albă sau fasole roșie (fiartă și răcită) 2 căței de usturoi (mărunțiți) 3 linguri de ulei de măsline extravirgin Sucul de la o lămâie 1 […]