Maioneza de post din pufuleti
PrinteazaMaioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie, sare, apa, usturoi.
Ingrediente:
- 1 pungă pufuleţi
- 200 ml ulei
- 2 linguriţe muştar
- zeamă de lămâie
- sare
- apă
- usturoi
Mod de preparare:
Zdrobeşti pufuleţii, adaugi puţină apă (1-2 linguri), omogenizezi şi adaugi muştarul.
Incepi apoi să freci amestecul cu ulei (de preferat cu mixerul) turnat câte puţin. Adaugi şi zeamă de lămâie.
Dacă pasta (maioneza) formată este prea groasă, o subţiezi după dorinţă cu 1-2 linguri apă rece.
Adaugi şi usturoiul pisat, care îi dă un gust deosebit.
Astfel preparată, această maioneză înlocuieşte cu succes maioneza clasică.
Pofta buna!