Maioneza
PrinteazaMaioneza din: galbenusuri, ulei, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 6 gălbenuşuri
- 900 g ulei
- 1 lămîie sau g sare de lămie
- sare
Mod de preparare:
Se pun într-un castron gălbenuşurile, se amestecă cu telul, iar după ce s-au amestecat bine.
Se picură puţin cîte puţin ulei, pornind cu picături mai rare, apoi clin ce în ce mai dese, iar după ce s-a legat se toarnă ca o şuviţă subţire, stropind între limp cu cîteva picături de apă.
După ce s-a turnat întreaga cantitate de ulei prevăzută, se acreşte după gust cu zeamă de lămîie sau cu sare de lămîie, potrivind şi de sare.
Se prepară cu sare numai atunci cînd gălbenuşurile sînt prea deschise la culoare.
Se amestecă imediat, adăugind cîteva picături de apă.
Dresul maionezei tăiate.
Se întimplă deseori ca maioneza să se taie la începutul operaţiei sau după ce a stat cateva ore. Maioneza tăiată se poate drege in mai multe feluri.
Se ia un gălbenuş şi se amestecă într-un castron cu puţină sare. Se toarnă apoi în acest castron cate puţin din maioneza tăiată, amestecîndu-se continuu, pînă se termină toată cantitatea de maioneză tăiată.
La fel se poate proceda şi cu un gălbenuş fiert, dat intai prin sită şi frecat, la care se adaugă cîte puţin din maioneza tăiată.
Maioneza tăiată se mai poate drege şi cu apă caldă. Se pune într-un castron o linguriţă de maioneză tăiată peste care se picură puţină apă caldă, amestecîndu-se bine.
Se adaugă în continuare cîte puţină maioneză şi cîte o picătură de apă caldă, după care se toarnă numai maioneză, amestecînd fără intrerupere.
Incoming search terms:
- cum se drege maioneza
- maioneza taiata