Maioneza

Printeaza

Maioneza din: galbenusuri, ulei, lamaie, sare.

 

 

Ingrediente:

  • 6 gălbenuşuri
  • 900 g ulei
  • 1 lămîie sau g sare de lămie
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron gălbenuşurile, se amestecă cu telul, iar după ce s-au amestecat bine.

Se picură puţin cîte puţin ulei, pornind cu picături mai rare, apoi clin ce în ce mai dese, iar după ce s-a legat se toarnă ca o şuviţă sub­ţire, stropind între limp cu cîteva picături de apă.

După ce s-a turnat întreaga cantitate de ulei prevăzută, se acreşte după gust cu zeamă de lămîie sau cu sare de lămîie, potri­vind şi de sare.

Se prepară cu sare numai atunci cînd gălbenuşurile sînt prea deschise la culoare.

Se amestecă imediat, adăugind cîteva picături de apă.

Dresul maionezei tăiate.

Se întimplă deseori ca maio­neza să se taie la începutul operaţiei sau după ce a stat cateva ore. Maioneza tăiată se poate drege in mai multe feluri.

Se ia un gălbenuş şi se amestecă într-un castron cu puţină sare. Se toarnă apoi în acest castron cate puţin din maioneza tăiată, amestecîndu-se continuu, pînă se termină toată cantitatea de maioneză tăiată.

La fel se poate proceda şi cu un gălbenuş fiert, dat intai prin sită şi frecat, la care se adaugă cîte puţin din maio­neza tăiată.

Maioneza tăiată se mai poate drege şi cu apă caldă. Se pune într-un castron o linguriţă de maioneză tăiată peste care se picură puţină apă caldă, amestecîndu-se bine.

Se adaugă în continuare cîte puţină maioneză şi cîte o picătură de apă caldă, după care se toarnă numai maio­neză, amestecînd fără intrerupere.

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • cum se drege maioneza
  • maioneza taiata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.