Makluba
PrinteazaMakluba
- 500 g carne de pui
- 10-15cartofi
- 2 vinete
- 1 conopida
- 50 g orez
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina puiul este moale.
Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei. Cind sint toate gata, se ia o oala mai mare in care se pune in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez.
La urma se ia zeama in care a fiert puiul si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cind este fiert orezul si nu mai este apa se stinge focul.Se serveste calda, cu iaurt si salata
Pofta buna!
Din ce tara este reteta aceasta?