Mălai copt
PrinteazaMălai copt
- 500 g mălai
- 1 litru lapte
- 1 pahar faină
- 2 ouă
- 1 nucă drojdie
- sare
- 1 lingură zahăr
- 1 ceaşcă smântână
- 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se opăreşte cu lapte clocotit se lasă să se răcească. Se desface drojdia în puţin lapte cald când s-a răcit laptele, se adaugă faina, ouăle, untul, zahărul, drojdia.
Se amestecă foarte bine trebuie să curgă ca o smântână mai groasă. Se unge un vas cu unt, se toarnă amestecul şi se dă la cuptor cu foc plăpând, până se-ntăreşte şi se rumeneşte.
Se oferă cu unt şi smântână, ca în Bucovina.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- malai copt
- reteta malai copt