Malai cu dovleac si coaja de lamaie
PrinteazaMalai cu dovleac si coaja de lamaie din: dovleac, faina, malai, zahar, sare, ulei, drojdie, lamaie.
- 1/2 kg dovleac
- 1/2 kg făină de grâu
- 1/2 kg mălai
- 1 pahar cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 1 pahar cu ulei
- 30 g drojdie de bere
- răzătură de lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi coaja dovleacului, apoi îndepărtaţi-o cu lama ascuţită a unui cuţit. Ca să reuşiţi operaţia, tăiaţi bucata de dovleac în 4-5 felii, apoi tăiaţi miezul în pătrate cu latura de 1-2 cm.
Puneţi la fiert Jn apă caldă cât să acopere feliuţele de dovleac şi fierbeţi la foc potrivit 20 min. într-un vas mic puneţi drojdia, 1 lingură cu zahăr şi 1 linguriţă cu sare. Frecaţi amestecul cu o furculiţă până când obţineţi un produs lichid.
Cemeţi faina şi mălaiul într-un vas mai mare, adăugaţi zahărul, zeama de dovleac, drojdia, răzătură de lămâie şi uleiul. Omogenizaţi până obţineţi un aluat care curge. Răsturnaţi bucăţile de dovleac în aluat.
Ungeţi cu ulei mai multe forme de chec cu pereţi înalţi, turnaţi aluatul, puneţi formele în cuptor pentru 35-40 min. Când prăjitura s-a rumenit, stingeţi focul.
Serviţi prăjitura tăiată pătrate, caldă sau rece.
Pofta buna!