Malai cu rom
PrinteazaMalai cu rom din: malai, faina, lapte, oua, zahar, unt, rom, lamaie.
- 500 g mălai
- 400 g făină
- 500 ml lapte nefiert
- 3 ouă
- sare
- 3 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu rom
- 2 linguri cu zahăr pudră
- răzătură de lămâie
Mod de preparare:
Cernem mălaiul şi-l punem într-un lighenaş emailat. Turnăm deasupra laptele clocotit, amestecăm cu lingura de lemn şi batem energic aluatul până când se răcoreşte.
Punem făina (oprim 3-4 linguri de faină deoparte pentru decor) peste mălai, batem amestecul cu lingura 10-15 minute pentru a încorpora mult aer în aluat.
Punem drojdia înmuiată cu zahăr şi sarea necesara, adăugăm zahărul tos, peste care am pus rom şi răzătură de lămâie. Batem cu lingura amestecul 2-3 minute, lăsăm aluatul la dospit 30 minute.
Ungem tava cu unt, punem aluatul, decorăm cu o pastă albă din faină şi apă caldă şi punem prăjitura în cuptor pentru 30-40 minute.
Când s-a rumenit scoatem forma şi lăsăm prăjitura să se răcorească 30 minute, desprindem marginile cu lama cuţitului, răstumăm tava pe un platou curat.
Pudrăm cu zahăr cât este cald şi tăiem mălaiul numai după ce s-a răcit.
Pofta buna!