Malai dulce cu cirese
PrinteazaMalai dulce cu cirese din: malai, lapte, apa, oua, zahar, cirese, sare si ulei.
- 200 g malai sau pasat
- 500 ml lapte
- 500 ml apa
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 200 g cirese sau visine fara samburi
- 1/2 lingura sare
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Fierbeţi apa cu laptele, zahărul, sarea şi când clocoteşte amestecul puneţi treptat mălaiul, amestecând încontinuu. Lăsaţi amestecul la fiert cel puţin 20 de minute, apoi lăsaţi-l puţin la răcit. Adăugaţi ouăle, pe rând, amestecaţi pentru omogenizare şi turnati amestecul într-o tavă unsă cu ulei.
Presăraţi deasupra fructele şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de tăiere.
Malai dulce cu cirese
Pofta buna!