Malai dulce cu nuci
PrinteazaMalai dulce cu nuci din: faina de porcumb, lapte, ulei, oua, bicarbonat, zahar, unt, esenta de vanilie, lamaie, smantana, nuci.
- 3 căni făină de porumb
- 3 căni şi jumătate lapte
- 100 ml ulei
- 2 ouă mari
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 6-7 linguri zahăr
- 1 cub unt
- 1 esenţă vanilie
- coajă rasă lămâie
- zeama de la o lămâie
- 1 fiolă esenţă lămâie
- 1 cană nuci mărunţite
- smântână
- zahăr pudră, opţional
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert pâaftă dă în clocot. Separat, amesteci într-un bol toate celelalte ingrediente pentru prăjitură, apoi adaugi laptele fierbinte. Omogenizezi şi torni într-o tavă unsă cu unt. Aluatul e curgător, dar la copt mălaiul se umflă şi capătă consistenţa unui blat.
Laşi în cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte uşor şi trece testul scobitorii. După răcirea completă, porţionezi şi serveşti, dacă vrei, cu smântână bătută bine cu zahăr pudră.
Malai dulce cu nuci
Pofta buna!