Malai dulce cu nuci

Printeaza

Malai dulce cu nuci din: faina de porcumb, lapte, ulei, oua, bicarbonat, zahar, unt, esenta de vanilie, lamaie, smantana, nuci.

Ingrediente:Malai dulce cu nuci

  • 3 căni făină de porumb
  • 3 căni şi jumătate lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 6-7 linguri zahăr
  • 1 cub unt
  • 1 esenţă vanilie
  • coajă rasă lămâie
  • zeama de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă lămâie
  • 1 cană nuci mărunţite
  • smântână
  • zahăr pudră, opţional

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert pâaftă dă în clocot. Separat, amesteci într-un bol toate celelalte ingrediente pentru prăjitură, apoi adaugi laptele fierbinte. Omogenizezi şi torni într-o tavă unsă cu unt. Aluatul e curgător, dar la copt mălaiul se umflă şi capătă consistenţa unui blat.

Laşi în cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte uşor şi trece testul scobitorii. După răcirea completă, porţionezi şi serveşti, dacă vrei, cu smântână bătută bine cu zahăr pudră.

 

Malai dulce cu nuci

Malai dulce cu nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.