Malai moldovenesc
PrinteazaMalai moldovenesc
- 1 kg mălai (simplu, nu grişat)
- 1 cană făină de grâu
- apă
- zahăr
- arome
- puţină sare
- un pachet de margarină vegetală
Mod de preparare:
Opăreşti mălaiul şi făina de grâu într-un vas cu apă clocotită, până capătă consistenţa unei smântâni groase. Amesteci cu zahărul, sarea, aromele şi pachetul de margarină.
Torni compoziţia în tava de aragaz unsă în prealabil cu ulei şi pudrată cu făină de grâu. Coci prăjitura la foc domol timp de 40-50 de minute. Când s-a rumenit ungi repede prăjitura cu un sirop caramel preparat în casă.
Acoperi acest mălai cu un şervet curat sau o coală albă de hârtie. Secretul reuşitei acestei prăjituri este să se răcească în timp, la căldură, pentru a închega bine şi pentru a absorbi aroma de caramel. Apoi o poţi tăia în pătrate mari şi o poţi servi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- malai moldovenesc
- malai la cuptor