Malai vanilat
PrinteazaMalai vanilat din: zahar, oua, unt, lapte batut, faina, malai, praf de copt, sare, esenta de vanilie, coaja de lamaie, inghetata si gem de fructe.
pentru blat:
- 400 g zahar
- 4 oua
- 200 g unt topit
- 200 ml sana sau lapte batut
- 260 g faina
- 260 g malai fin
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de vanilie
pentru sirop:
- 1 pahar apa
- 6 linguri zahar
- coaja de lamaie
pentru decor:
- inghetata (optional)
- zahar vanilat
- gem de fructe de padure (optional)
Mod de preparare:
Mixezi zaharul cu untul, adaugi ouale pe rand, apoi sana (sau laptele batut) si esenta de vanilie. Adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt, faina de porumb si un praf de sare. Aluatul trebuie sa fie moale. Daca e nevoie, mai poti adauga lapte. Torni intr-o forma tapetata cu folie speciala pentru copt, introduci forma in cuptorul preincalzit cam 55 de minute.
In primele 30 g minute temperatura trebuie sa fie mai mica (aproximativ 175C), api trebuie sa fie de circa 200C. Este gata cand trece testul scobitorii si e rumenita. Intre timp, pui ingredientlee pentru sirop pe foc. Lasi la racit in tava, apoi o insiropezi, o pudrezi cu zahar vanilat si o portionezi.
O poti servi cu inghetata sau cu gem acrisor de fructe.
Malai vanilat
Pofta buna!