Malai
PrinteazaMalai
- 500 g mălai
- 1 pahar făină
- 2 ouă
- 1 1 lapte
- 100 g unt
- 2 linguri ulei
- putină drojdie
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Cernem mălaiul şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte, adăugăm ouăle, untul, uleiul, făina cernută, zahărul şi drojdia muiată în lapte. Amestecam bine totul. Mălaiul nu trebuie să fie mai gros decît o smîntînă potrivită. Ungem tava cu unt topit şi sleit. Peste unt turnăm puţin ulei. Punem mălaiul în tavă şi îl dăm la cuptor. Servim la masă cu unt proaspăt.
Dacă vrem ca mălaiul să fie mai gustos, adăugăm 2-3 linguri de smantînă.
Pofta buna!
N-am mai incercat sa fac malai.