Mamaliga cu afumatura
PrinteazaO reteta de mamaliga cu afumatura din: malai, branza, slanina, apa, smantana si sare.
- 250 g malai
- 300 g branza de burduf sau dulce de vaci
- 200 g slaninuta afumata, sunca sau carnati
- 1 l apa
- 200 ml smantana
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la fiert apa cu sare şi când începe să clocotească, adăugaţi mălaiul în ploaie, amestecând mereu cu o lingură de lemn sau cu un tel. Amestecaţi mereu în mămăligă până când începe să se îngroaşe. Vasul în care fierbe se ţine la foc mic.
Acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi mămăliga să fiarbă la foc mic încă 15 minute, în acest timp mai amestecaţi de câteva ori în mămăligă pentru a nu se prinde de vas. Opriţi focul şi lăsaţi vasul acoperit încă 10-15 minute, în acest timp tăiaţi în cubuleţe cât mai mici afumătura şi prăjiţi-o într-o tigaie.
Intindeţi într-o cratiţă un strat de mămăligă cu grosimea de 2cm. Ca să puteţi întinde mai bine mămăliga, lucraţi cu o lingură cu care luaţi şi puţină grăsime şi cubuleţe de afumătură prăjită. Peste afumătură puneţi brânză uniform repartizată şi peste aceasta un alt strat de mămăligă.
Straturile se repetă până când se termină ingredientele. Acoperiţi cratiţa şi puneţi-o la foc mic 5-10 minute. Se poate pune şi la cuptor. Serviţi mămăliguţa cu smântână sau lapte acru.
Mamaliga cu afumatura
Pofta buna!