Mamaliga cu ardei
PrinteazaO reteta de mamaliga cu ardei din: ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, apa, supa de legume, malai grisat, unt si cimbru.
- 4 ardei grasi rosii
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 800 ml apa
- 320 ml supa de legume
- 180 g malai grisat instant
- 40 g unt moale sau 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cimbru
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie în 8. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie de teflon şi se prăjesc ardeii. Se aşază într-o formă de sufleu, se sărează, se piperează şi se toarnă restul de ulei; se coc în cuptorul încins la 200 °C, până ce se înmoaie.
Intre timp, se pune la fiert apa cu supă şi, când clocoteşte, se adaugă mălaiul. Se amestecă încontinuu, la foc moale, cca 5 min. Se adaugă unt sau ulei, sare, piper şi cimbru. Se bate cu telul şi se repartizează pe farfurii; se aşază deasupra bucăţi de ardei şi se stropesc cu sosul din tigaie.
Mamaliga cu ardei
Pofta buna!