Mamaliga boiereasca cu branza si smantana

Printeaza

Mamaliga boiereasca cu branza si smantana din: lapte nefiert, malai, apa, sare, unt, brana de vaci, smantana.

Ingrediente:Mamaliga boiereasca cu branza si smantana

  • 1 l lapte nefiert
  • 300 g mălai grişat
  • 1 cană cu apă rece
  • 1 lingură rasă cu sare
  • 2 linguri cu unt pentru mămăligă
  • 700 g brânză dulce de vaci
  • 1/2 l smântână
  • 1 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă din lapte fierbinte (înainte de a da în clocot laptele se amestecă pe foc cu apa) şi o cană de apă rece, sare şi mălai grişat pus în ploaie. Dacă aveţi încredere în metoda ţărănească, atunci puneţi tot mălaiul în ceaunul cu lapte, despărţiţi în 4 sferturi trasând linii cu melesteul (facăleţul).

Fierbeţi la foc potrivit, amestecaţi cu melesteul până obţineţi o pastă fără cocoloaşe, lăsaţi să fiarbă 10-15 min.

Amestecaţi în timpul fierberii ca să desprindeţi mămăliga de pe marginea ceaunului, ridicaţi cu lingura de pe fundul vasului să nu se afume. Este nevoie de 15-20 min pentru ca mălaiul să fiarbă şi mămăliga să poată fi consumată.

Adăugaţi untul, amestecaţi repede, stingeţi focul.

Puneţi în farfurii brânza dulce de vaci şi mămăligă, apoi acoperiţi cu smântână. Săraţi brânza şi smântână după gust.

Serviţi fierbinte, ca aperitiv.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.