Mămăligă cu brânză şi iaurt din: malai, apa, sare, branza, iaurt.
Ingrediente:
500 ml apă
180g făină de mălai
1 linguri de sare
100g brânză slabă
2 linguri de iaurt
Mod de preparare:
Se pun 500 ml de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul.
Când apa ajunge la punctul de fierbere, poti începe să adaugi mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea
cocoloaselor.
După ce termini de adăugat mălaiul, focul se dă la mic, iar continutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.
Când observi că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ai gustat si este gătită, închide focul i răstoarn-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn.
Pentru o portie, pune într-un bol 300 g mămăligă, 100g brânză de vaci slabă cu maxim 6% grăsime si iaurtul.
Mamaliga cu branza si slanina afumata din: apa, malai, sare, brânză de oaie, slănină afumată, ceapă verde, ceapă roşie, sare, piper, smantana, salata verde. Ingrediente: apă mălai sare 30-35 g brânză de oaie 10 g slănină afumată 1 legătură ceapă verde 1 ceapă roşie sare, piper Pentru servire: smântână salată verde Mod de preparare: Faci o mămăligă, după reţeta […]
Legume cu mămăligă din: dovlecei, morcovi, fenicul, ardei capia, ciuperci, apa, malai, unt, ulei de masline, branza telemea, ardei iute, marar, sare, piper, smantana, iaurt. Ingrediente: doi dovlecei doi morcovi fenicul doi ardei capia 500 g amestec de ciuperci 750 ml apa 300 g malai 100 g unt 75 ml ulei de masline 300 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.