Mămăligă caldă cu smântână
PrinteazaMămăligă caldă cu smântână din: apa, faina de malai, sare, smantana, branza de vaci si cascaval.
- 1,5 l apa
- 300 g faina de malai
- sare
- 500 g smantana
- 200 g branza proaspata de vaci
- 100 g cascaval
Mod de preparare:
Prepari mămăliga într-o oală de 3 litri. Pui apa la fiert cu sare, iar când dă în clocot începi să adaugi mălaiul, amestecând cu telul, îl adaugi apoi pe tot, având grijă să iasă o mămăligă subţire.
O fierbi, amestecând continuu 5 minute la foc mic. Tai caşcavalul cubiieţe mici sau îl dai pe râzătoare.
Pui 2-3 linguri de mămăligă în jumătate de farfurie, adaugi caşcavalul, mai pui puţină mămăligă caldă deasupra, apoi caşcaval, iar în cealaltă jumătate pui brânza proaspătă de vaci şi smântână.
Pofta buna!