Mamaliga cu carnati
PrinteazaMamaliga cu carnati din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati de porc, rosii, supa de pui, pasta de rosii, rozmarin, mamaliga, branza afumata.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 6 carnati de porc, cu carnea scoasa din piele
- 1 conserva de 400 g de rosii tocate
- 200 ml supa de pui
- 1 lingura pasta de rosii
- frunzele de la 4 fire de romzarin, tocate
- 200 g de mamaliga
- 100 g de branza afumata, rasa/parmezan
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un vas ceramic mare, la foc mediu, şi căleşte ceapa şi usturoiul câteva minute. Adaugă cârnaţii, fărâmiţând carnea, şi găteşte-i 8-9 minute. Adaugă roşiile tocate, supa, pasta de roşii şi mare parte din rozmarin.
Adu totul la punctul de fierbere şi fierbe mâncarea încă 8-10 minute sau până când amestecul s-a îngroşat. Asezonează după gust. Intre timp, încălzeşte mămăliga, apoi îndepărteaz-o de pe foc şi încorporează brânza. Asezonează.
Transferă mămăliga pe 4 farfurii, aşază pe ea sosul ragu şi presară deasupra restul de rozmarin.
Mamaliga cu carnati
Pofta buna!