Mamaliga cu branza la cuptor din: lapte, malai, sare, branza de oi, unt si oua. Ingredinte: 3 pahare lapte malai sare 150 g brinza de oi 100 g unt 2 oua Mod de preparare Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca […]
Mamaliga ciobaneasca cu zer
PrinteazaMamaliga ciobaneasca cu zer din: malai, lapte, branza, sare, smantana.
- 500 g mălai cernut
- 2 l zer sau lapte dulce
- 300 g brânză de oi
- 1 lingură cu sare
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Puneţi zerul să fiarbă într-un ceaun mai mare (ceaunul nu lasă mămăliga să se lipească, fierberea este egală, chiar dacă tăria focului variază), lăsaţi să ajungă la punctul de fierbere; puneţi în zer sarea necesară şi mălaiul proaspăt cernut, turnat în ploaie.
Cu mâna dreaptă amestecaţi mălaiul ca să nu rămână cocoloaşe, până când mămăliga începe să fiarbă, apoi lăsaţi focul mic.
Lăsaţi să fiarbă 20 min, amestecând cu lingura sau cu melesteul din când în când în ceaun.
Stingeţi focul, turnaţi peste mămăligă brânza desfăcută bucăţi sau dată pe râzătoare; amestecaţi energic pentru omogenizare.
Turnaţi smântână peste mămăligă, amestecaţi şi lăsaţi ceaunul acoperit 2-3 min.
Serviţi bucăţi de mămăligă pe farfuriile mesenilor cât este foarte caldă.
Se poate acoperi cu smântână proaspătă, în afară de smântână încorporată în mămăligă.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Mamaliga cu branza la cuptor
Mamaliga cu branza si rosii
Mamaliga cu branza si rosii din: malai, branza, rosii, ceapa, patrunjel, sare. Ingrediente: 200 g mălai 350 g brânză de vaci 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel 2 roşii sare de mare Mod de preparare: Pune la fiert trei căni cu apă cu un praf de sare şi adaugă treptat mălaiul, amestecând încontinuu […]
Pofta buna!