Mamaliga ciobaneasca
PrinteazaO reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda, cascaval, cas, smantana, apa si sare.
- 1 kg malai
- 200 g unt
- 200 g branza burduf
- 200 g urda
- 200 g cascaval
- 200 g cas
- 200 g smantana
- 3 l apa
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert 3 l apă şi o mână mălai. Când începe apa să fiarbă, pui sare, apoi restul de mălai, fără să amesteci. Focul trebuie să fie potrivit.
După 20 de minute, amesteci energic, până nu mai sunt cocoloaşe. Ungi o cratiţă cu unt.
Primul strat este de mămăligă, pui un strat de caş dat pe răzătoarea mare, acoperi cu mămăligă, urmează brânza telemea rasă, mămăligă, urdă, mămăligă, brânză burduf, mămăligă, caşcaval şi, pe deasupra, smântână.
Dpi la cuptor, la foc mic, până se topesc brânzeturile. O presari cu mărar.
Poftă bună!