Mamaliga crocanta
PrinteazaMamaliga crocanta din: apa, unt, malai, sare, ulei de masline, ierburi de provence, parmezan.
- 1 l apa
- 1 lingurita unt
- 400 g malai instant
- 1 lingurita sare
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite amestec de ierburi de Provence
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se prepară mămăliga: se pune apa la fiert într-o oală, cu sarea şi uleiul. Când apa dă în clocot se toarnă, în ploaie, 1/3 din cantitatea de mălai şi se amestecă încontinuu. Când începe să se îngroaşe (după cca 1-2 min.), se toarnă şi restul de mălai şi nu se mai amestecă.
Se mai fierbe cca 10 min. şi apoi se amestecă energic; se mai lasă 2-3 min. Se ia de pe foc, se toarna intr-o tava unsa cu unt, in strat uniform, si se mai da la cuptor pana se ingroasa bine. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se taie felii de mamaliga, apoi fasii de dimensiunea cartofiilor prajiti. Se frig intr-o tigaie de teflon fara adaos de grasime. Se incinge cuptorul la 200C. Feliile de mamaliga se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei si se presara verdeata si parmezan.
Se dau la cuptor pana se topeste cascavalul si se servesc alaturi de zacusca.
Mamaliga crocanta
Pofta buna!