Mamaliga crocanta

Printeaza

Mamaliga crocanta din: apa, unt, malai, sare, ulei de masline, ierburi de provence, parmezan.

Ingrediente:Mamaliga_crocanta

  • 1 l apa
  • 1 lingurita unt
  • 400 g malai instant
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite amestec de ierburi de Provence
  • 40 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se prepară mămăliga: se pune apa la fiert într-o oală, cu sarea şi uleiul. Când apa dă în clocot se toarnă, în ploaie, 1/3 din cantitatea de mălai şi se amestecă încontinuu. Când înce­pe să se îngroaşe (după cca 1-2 min.), se toarnă şi restul de mălai şi nu se mai amestecă.

Se mai fierbe cca 10 min. şi apoi se amestecă ener­gic; se mai lasă 2-3 min. Se ia de pe foc, se toarna intr-o tava unsa cu unt, in strat uniform, si se mai da la cuptor pana se ingroasa bine. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se taie felii de mamaliga, apoi fasii de dimensiunea cartofiilor prajiti. Se frig intr-o tigaie de teflon fara adaos de grasime. Se incinge cuptorul la 200C. Feliile de mamaliga se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei si se presara verdeata si parmezan.

Se dau la cuptor pana se topeste cascavalul si se servesc alaturi de zacusca.

Mamaliga crocanta

Mamaliga_crocanta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.