Mamaliga cu branza de burduf si oua ochiuri
PrinteazaMamaliga cu branza de burduf si oua ochiuri din: malai, apa, lapte, branza, unt, oua, costita sau slanina afumata, sare.
- 300 g mălai
- 1 l apă
- 1 cană cu lapte
- 1/2 brânză de oi frământată sau brânză de burduf
- 2 linguri cu unt
- 6 ouă
- 6 felii de costiţă sau slănină afumată
- sare
Mod de preparare:
Faceţi o mămăligă din apă caldă, sare şi mălai turnat în ploaie. Lăsaţi să fiarbă pe foc mic 1/4 oră, adăugaţi lapte dacă mai are nevoie de lichid. Mămăliga trebuie să fie moale. Turnaţi un strat de mămăligă într-o formă unsă cu mult unt, presăraţi peste mămăligă brânză frământată sau brânză de burduf şi acoperiţi cu mămăliga rămasă.
Faceţi cu lingura cuiburi adânci în care puneţi câte o felie de slănină sau costiţă prăjită uşor în tigaie fără grăsime şi câte un ou crud. Puneţi forma în cuptorul cald până când se încheagă ouăle.
Serviţi fierbinte după ce aţi porţionat mămăliga în pătrate, iar în fiecare pătrat aţi cuprins şi un ou ochi.
Pofta buna!