Mamaliga cu branză de vaci
PrinteazaO reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa, patrunjel, rosii si sare de mare.
- 200 g mălai
- 350 g brânză de vaci
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 roşii
- sare de mare
Mod de preparare:
Pune la fiert trei câni cu apă cu un praf de sare şi adaugă treptat mălaiul, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când mămăliga a fiert şi a devenit vârtoasă, râstoarn-o pe o farfurie.
Imparte brânza în două şi o parte amestec-o cu ceapa tocată foarte fin, iar pe cealaltă freac-o cu verdeaţa tăiată mărunt, eventual mixată. Pregăteşte patru forme cilindrice (pahare sau cutii de conservă fără capac) şi asamblează.
Pune un strat subţire de mămăligă, nivelează cu dosul lingurii, apoi întinde un strat de brânză cu verdeaţă, altul de mămăligă, din nou brânză cu ceapă şi, la sfârşit, mămăligă. Dă formele la rece pentru o jumătate de oră. Serveşte-le reci, ornate cu felii de roşie.
Mamaliga cu branză de vaci
Poftă bună!