Mamaliga cu branză de vaci

Printeaza

O reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa, patrunjel, rosii si sare de mare.

Ingrediente:Mamaliga cu branză de vaci

  • 200 g mălai
  • 350 g brânză de vaci
  • 1 ceapă mică
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 roşii
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Pune la fiert trei câni cu apă cu un praf de sare şi adaugă treptat mălaiul, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când mămăliga a fiert şi a devenit vârtoasă, râstoarn-o pe o farfurie.

Imparte brânza în două şi o parte amestec-o cu ceapa tocată foarte fin, iar pe cealaltă freac-o cu verdeaţa tăiată mărunt, eventual mixată. Pregăteşte patru for­me cilindrice (pahare sau cutii de conservă fără capac) şi asamblează.

Pune un strat subţire de mămăligă, nivelează cu dosul lingurii, apoi întinde un strat de brânză cu verdeaţă, altul de mămăligă, din nou brânză cu ceapă şi, la sfârşit, mămăligă. Dă formele la rece pentru o jumătate de oră. Serveşte-le reci, ornate cu felii de roşie.

Mamaliga cu branză de vaci

Mamaliga cu branză de vaci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.