Mamaliga cu branza, oua si smantana
PrinteazaMamaliga cu branza, oua si smantana din: malai, unt, oua, branza, smantana, sare.
- 500 g mălai
- 1 pachet de unt
- 4-6 ouă
- 300 g brânză grasă de vaci
- 200-300 g brânză telemea
- 200 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert apă, aproximativ 2 l, cu sare, cam cât iei în trei degete. Separat, fierbe ouăle, moi.
Când apa clocoteşte, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita cocoloaşele. In timp ce fierbe mămăliga, pregăteşte fiecare porţie de lactate.
In fiecare farfurie pune câte un ou, o lingură de brânză de vaci, o felie bună de telemea şi o lingură cu unt. Amestecă bine. Pune în fiecare farfurie, peste compoziţia de brânză şi ou, câte un strat subţire de mămăligă fierbinte.
Deasupra pune smântână şi serveşte.
Pofta buna!