Mamaliga cu branza si rosii
PrinteazaMamaliga cu branza si rosii din: malai, branza, rosii, ceapa, patrunjel, sare.
- 200 g mălai
- 350 g brânză de vaci
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 roşii
- sare de mare
Mod de preparare:
Pune la fiert trei căni cu apă cu un praf de sare şi adaugă treptat mălaiul, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când mămăliga a fiert şi a devenit vârtoasă, răstoarn-o pe o farfurie.
Imparte brânza în două şi o parte amestec-o cu ceapa tocată foarte fin, iar pe cealaltă freac-o cu verdeaţa tăiată mărunt, eventual mixată. Pregăteşte patru forme cilindrice (pahare sau cutii de conservă fără capac) şi asamblează gustarea.
Pune un strat subţire de mămăligă, nivelează cu dosul lingurii, apoi întinde un strat de brânză cu verdeaţă, altul de mămăligă, din nou brânză cu ceapă şi, la sfârşit, mămăligă. Dă formele la rece pentru o jumătate de oră.
Serveşte-le reci, ornate cu felii de roşie.
Pofta buna!