Mamaliga cu branza si slanina afumata
PrinteazaMamaliga cu branza si slanina afumata din: apa, malai, sare, brânză de oaie, slănină afumată, ceapă verde, ceapă roşie, sare, piper, smantana, salata verde.
- apă
- mălai
- sare
- 30-35 g brânză de oaie
- 10 g slănină afumată
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ceapă roşie
- sare, piper
Pentru servire:
- smântână
- salată verde
Mod de preparare:
Faci o mămăligă, după reţeta clasică, iar când e gata, o iei de pe foc şi o laşi să se răcească puţin. Tai mărunt slănina afumată şi o prăjeşti până rămâne unsoarea.
Peste aceasta pui ceapa verde fin tăiată şi ceapa roşie tocată, lei mămăliga şi formezi gomboţi, în care pui la mijloc brânza, lei apoi un vas de iena şi pui jumătata din compoziţia cu slănină.
Aşezi gomboţii unul lângă altul, iar când ai terminat, pui restul de compoziţie cu slănină pe fiecare şi dai la cuptor. Serveşti cu iaurt natur, amestecat cu smântână şi salată verde.
Mamaliga cu branza si slanina afumata
Pofta buna!