Mamaliga cu branza si unt
PrinteazaMamaliga cu branza si unt din: malai, unt, oua, branza, smantana, sare.
- 500 g mălai
- 1 pachet de unt
- 4-6 ouă
- 300 g brânză grasă de vaci
- 200-300 g brânză telemea
- 200 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert apă, aproximativ 2 l, cu sare, cam cât iei în trei degete. Separat, fierbe ouăle, moi.
Când apa clocoteşte, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita cocoloaşele. In timp ce fierbe mămăliga, pregăteşte fiecare porţie de lactate.
In fiecare farfurie pune câte un ou, o lingură de brânză de vaci, o felie bună de telemea şi o lingură cu unt.
Amestecă bine şi aşteaptă să fie gata mămăliga. Când face bulburuci, amestecă bine, lasă câteva minute, apoi dă deoparte.
Pune în fiecare farfurie, peste compoziţia de brânză şi ou, câte un strat subţire de mămăligă fierbinte. Deasupra mai pune smântână şi serveşte.
Pofta buna!