Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor
PrinteazaMamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor din: apa, malai, sare, unt, telemea, oua, smantana.
- 1,5 l apă
- 400 g mălai
- sare
- 3 linguri cu unt
- 300 g brânză telemea dată pe râzătoare sau brânză frământată de oi
- 2 ouă
- 3 linguri cu smântână
Mod de preparare:
Faceţi o mămăligă obişnuită din apă foarte caldă, sare şi mălai pus în ploaie. Fierbeţi la foc mic amestecând cu lingura de lemn sau cu facăleţul pentru a obţine o mămăligă fără cocoloaşe.
Ungeţi cu unt cât încape într-o lingură o formă de sticlă sau de teflon, puneţi un strat de mămăligă, presăraţi brânză peste mămăligă. Păstraţi 2-3 linguri pentru ultimul strat.
Puneţi peste stratul de brânză alt strat de mămăligă, întindeţi tot untul rămas.
Ultimul strat de mămăligă va primi: brânză, ouăle bătute cu smântână şi puţină sare. Puneţi forma la cuptor pentru 20 min.
Serviţi mămăliga tăiată felii mari.
Pofta buna!