Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor

Printeaza

Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor din: apa, malai, sare, unt, telemea, oua, smantana.

Ingrediente:Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor

  • 1,5 l apă
  • 400 g mălai
  • sare
  • 3 linguri cu unt
  • 300 g brânză telemea dată pe râzătoare sau brânză frământată de oi
  • 2 ouă
  • 3 linguri cu smântână

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă obişnuită din apă foarte caldă, sare şi mălai pus în ploaie. Fierbeţi la foc mic amestecând cu lingura de lemn sau cu facăleţul pentru a obţine o mămăligă fără cocoloaşe.

Ungeţi cu unt cât încape într-o lingură o formă de sticlă sau de teflon, puneţi un strat de mămăligă, presăraţi brânză peste mămăligă. Păstraţi 2-3 linguri pentru ultimul strat.

Puneţi peste stratul de brânză alt strat de mămăligă, întindeţi tot untul rămas.
Ultimul strat de mămăligă va primi: brânză, ouăle bătute cu smântână şi puţină sare. Puneţi forma la cuptor pentru 20 min.

Serviţi mămăliga tăiată felii mari.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.