Mamaliga cu carnati si ciuperci
PrinteazaMamaliga cu carnati si ciuperci din: malai, carnati, ciuperci, unt, ulei, sare, piper.
- 200 g mălai
- 400 g cârnați proaspeți
- 400 g ciuperci
- 50 g unt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert ½ l apă cu sare. Când clocotește se pune mălaiul, în ploaie și se amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloașe.
Se fierbe 20 minute pe foc moderat, amestecându-se frecvent. Ciupercile se taie felii și se prăjesc în unt bine încins. Se presară cu sare și piper și se iau de pe foc.
Cârnații se prăjesc pe foc mic, pentru a nu se crăpa. Se scoate mămăliga fierbinte pe un platou, se pun cârnații prăjiți și peste toate se pun ciupercile sotate.
Mamaliga cu carnati si ciuperci
Pofta buna!