Mamaliga cu carne de porc
PrinteazaMamaliga cu carne de porc din: piept de porc, vin, malai, unt, rosii, castraveti, ulei, verdeata, sare, piper.
- 4 felii de piept de porc fără os
- 100 ml vin alb
- 170 g mălai
- 50 g unt
- 4 roşii cherry
- 2 castraveţi
- 1 lingură de ulei
- 1 verdeaţă pentru decor
- 1/2 linguriţă de fulgi de chili
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune pe foc un litru de apă cu sare. Când începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând încontinuu. Adaugă untul, amestecă şi dă focul mic, lăsând să fiarbă 15-20 de minute.
Amestecă din când în când ca să nu se lipească. Când e gata, adaugă chili. Răstoarnă mămăliga într-o tavă şi las-o la răcorit. Dă carnea cu sare şi piper.
Incinge uleiul într-o tigaie, pune carnea la prăjit. Când se rumeneşte, stinge cu vin şi lasă la scăzut. Aranjează pe farfurie pătrate de mămăligă peste care pui castravete ras (şi scurs), bucăţi de carne şi sferturi de roşioare.
Pofta buna!