Mamaliga cu carne tocata la cuptor

Printeaza

Mamaliga cu carne tocata la cuptor din: malai, carne tocata, morocov, ceapa, telina, rosii in bulion, vin alb sec, ulei, sare, piper, parmezan.

Mamaliga cu carne tocata la cuptor

Ingrediente:

  • 250 g mălai
  • 300 g carne tocată
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 fire ţelină
  • 3 roşii în bulion
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan ras

Mod de preparare:

Din mălai şi 300 ml apă cu sare faci o mămăligă moale, pe care o întinzi într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei. Laşi să se răcească bine, apoi tai din ea fâşii, pe care le pui într-un vâs de cuptor uns cu foarte puţină grăsime.

Cât timp se răceşte bine mămăliga, toci ceapa, firele de ţelină şi morcovul le tai mărunt şi apoi le căleşti în ulei; după care adaugi carnea tocată.

Amesteci cu o lingură de lemn şi laşi carnea să-şi schimbe culoarea. Adaugi sare şi piper după gust, apoi roşiile cu tot cu bulion şi vinul, după care laşi la fiert 30 de minute.

Intinzi umplutura dă carne peste primul strat de mămăligă şi o repartizezi uniform. Acoperi cu restul de mămăligă, presari parmezan ras şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute.

Serveşti mămăliga astfel pregătită caldă, cu puţin parmezan ras presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.