Mamaliga cu ceapa caramelizata
PrinteazaMamaliga cu ceapa caramelizata din: malai, sare, lapte, unt, ceapa, ulei, zahar, vin, piper, telemea, pesto.
Ingrediente:
- 150 g malai grisat
- sare
- 1/8 l lapte
- 30 g unt
- 1 ceapa mare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 1/8 l vin rosu
- piper pisat mare
- 100 g branza telemea de oaie
- 4 lingurite Pesto
Mod de preparare:
Ceapa se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute.
Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
Pofta buna!