Mămăligă cu mozzarella
PrinteazaMămăligă cu mozzarella din: malai, apa, sare de mare, sos pesto, mozzarella, ardei capia, rosii uscate in ulei, migdale, fistic, ceapa verde, usturoi verde, piper.
- 250 g malai
- 800 ml apa
- sare de mare
- 200 g sos pesto
- 300 g mozzarella
- un ardei capia
- 100 g rosii uscate in ulei
- 100 ml miez de nuca
- 100 g migdale
- 100 g fistic
- o legatura de ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- piper
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert într-o oală împreună cu sarea mare şi, când a început să clocotească, se pune tot mălaiul. Se amestecă bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe şi, când s-a umflat mălaiul, se ia de pe foc. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.
Roşiile uscate se scurg de ulei, se toacă mărunt şi se pun într-un bol mai mare împreună cu legumele tăiate. Se adaugă migdalele, fisticul şi miezul de nucă tocate mărunt, piper după gust şi mămăligă fierbinte. Se amestecă până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă unsă cu uleiul de la roşiile uscate şi se nivelează.
Se introduce în cuptorul încins zece minute, se unge cu sosul pesto, se aşază felii de mozzarella şi se introduce în cuptor pentru încă zece minute.
Migdalele, fisticul si miezul de nuca se prajesc in cuptor ca sa aiba un gust mai bun.
Mămăligă cu mozzarella
Pofta buna!