Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa

Printeaza

Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa din: malai, apa sau zer, unt, zacusta, branza.

Ingrediente:Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa

  • 500 mălai
  • 1 1/2 l apă sau zer
  • sare
  • 2 linguri cu unt
  • 500 g zacuscă de legume
  • 200 g brânză sărată sau caşcaval uscat

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă obişnuită din apă sau zer cu mălai proaspăt cernut şi 1 linguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 min din momentul în care începe să clocotească.

Amestecaţi cu lingura de lemn sau cu facăleţul în ceaun ca să obţineţi o mămăligă cremoasă fără cocoloaşe. După ce stingeţi focul amestecaţi untul.

Luaţi cu lingura mămăligă fierbinte şi aşezaţi în farfurii, apoi întindeţi mămăliga în strat gros, uniformizaţi şi acoperiţi-o cu zacuscă de legume picantă, radeţi desupra caşcaval uscat sau telemea sărată.

Serviţi lângă vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.