Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa
PrinteazaMamaliga cu zacusca de legume si branza rasa din: malai, apa sau zer, unt, zacusta, branza.
- 500 mălai
- 1 1/2 l apă sau zer
- sare
- 2 linguri cu unt
- 500 g zacuscă de legume
- 200 g brânză sărată sau caşcaval uscat
Mod de preparare:
Faceţi o mămăligă obişnuită din apă sau zer cu mălai proaspăt cernut şi 1 linguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 min din momentul în care începe să clocotească.
Amestecaţi cu lingura de lemn sau cu facăleţul în ceaun ca să obţineţi o mămăligă cremoasă fără cocoloaşe. După ce stingeţi focul amestecaţi untul.
Luaţi cu lingura mămăligă fierbinte şi aşezaţi în farfurii, apoi întindeţi mămăliga în strat gros, uniformizaţi şi acoperiţi-o cu zacuscă de legume picantă, radeţi desupra caşcaval uscat sau telemea sărată.
Serviţi lângă vin alb.
Pofta buna!