Mămăligă cu zacuscă de vară

Printeaza

: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se amestecă 175 g mălai, 200 g făină, 1 linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 250 ml lapte, 1 ou, 50 g unt şi 1 lingură zahăr brun.

Se aşază într-o formă mică de chec (15-20 cm) tapetată cu făină şi se coace 45 min. Dacă tinde să se rumenească prea mult, se acoperă cu folie de aluminiu.

Se desprinde din formă şi se lasă să se răcească. Pentru zacuscă, se opăresc 10 roşii, se decojesc şi se taie cuburi. Se toacă 1 ceapă şi 1 căţel de us­turoi şi se călesc cu 1 ardei iute tocat în 2 linguri ulei. Se înglobează 1 linguriţă bulion, 2 linguri zahăr brun şi 40 ml oţet de vin roşu.

Se adaugă roşiile şi se înăbuşă până ce zacusca se mai îngroaşă. Se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Se serveşte pe felii de mămăligă.

Mămăligă cu zacuscă de vară

Mămăligă cu zacuscă de vară

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.