Mamaligă la cuptor cu branza si spanac

Printeaza

Mamaligă la cuptor cu branza si spanac:  malai, sare, ulei, branza de vaci, spanac, branza feta, oua, usturoi, sare, piper, seminte de susan.

Ingrediente:

  • 200 g mălai grişat
  • 1 lingură sare
  • puţin ulei pentru uns tava

umplutură:

  • 500 g brânză de vacă
  • 200-300 g spanac
  • 100-150 g feta
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Cântăreşti mălaiul, iar cantitatea de apă se triplează. Pui la foc apa cu sarea, iar când dă în clocot, adaugi în ploaie mălaiul, laşi la fiert şi amesteci energic.

Ungi o formă (tavă) rotundă, pui mămă­liga bine fiartă, nivelezi cu o spatula şi ridici puţin marginile pe pe­retele formei. Introduci preparatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-15 minute.

Opăreşti spanacul doar puţin, îl strecori şi îl toci puţin. Fărâmiţezi brânza, adaugi spanacul scurs, ouăle, sare şi piper după gust, apoi usturoiul zdrobit.

Scoţi din cuptor tava cu mămăliga şi pui umplutura peste ea, apoi presari seminţe de susan. Dai din nou tava la cuptorul pre­încălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.

 

Mamaligă la cuptor cu branza si spanac

Mamaligă la cuptor cu branza si spanac

Pofta buna!

 

 

Macarons cu Ganache de Ciocolată Neagră

Macarons cu Ganache de Ciocolată Neagră din: albusuri de ou, zahar pudra, zahar granulat, faina de migdale, cacao, ciocolata neagra, smantana. Pătrundeți în lumea patiseriei fine cu această rețetă clasică de macarons, completată de o cremă ganache intensă de ciocolată neagră. Această rețetă vă va ghida pas cu pas pentru a obține macaronsi pufoși și […]

Friptură de Porc cu Usturoi și Rozmarin

Friptură de Porc cu Usturoi și Rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Savurați gustul autentic al unei fripturi de porc, îmbogățită cu aromele intense ale usturoiului și rozmarinului. Această rețetă transformă o bucată simplă de carne de porc într-un fel de mâncare sofisticat și delicios, perfect pentru ocazii speciale […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.