Mămăligă la cuptor cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu legume din: supa de legume, malai, rosii, vinete, ardei gras, morcovi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, usturoi, unt, nucsoara si parmezan.
- 1 l supă de legume
- 400 g mălai
- 400 g roşii
- 200 g vinete
- 1 ardei gras roşu
- 100 g morcovi
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 50 g unt
- nucşoară
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se dă în clocot supa de legume. Se toarnă mălaiul în ploaie şi se dă puţin în clocot. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se odihnească mămăliga timp de cca 15 min.
Se crestează roşiile şi se introduc puţin în apă clocotită.
Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie roşiile sferturi şi se curăţă de seminţe; se taie pulpa cubuleţe. Se taie apoi cubuleţe vinetele, ardeiul gras şi morcovii. Se toacă ceapa.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte ceapa; se adaugă legumele şi se călesc amestecând cca 5 min.
Se sărează şi se piperează. Se adaugă la mămăligă usturoiul pisat şi untul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.
Se repartizează mămăliga, în strat uniform, pe fundul unei forme de sufleu unse. Se repartizează deasupra legumele şi se presară parmezan.
Se coace sufleul la cuptor timp de cca 10 min., până devine rumen-auriu.
Mămăligă la cuptor cu legume
Pofta buna!