Mamaliga la cuptor

Printeaza

O reteta de mamaliga la cuptor din: lapte, faina de malai, telemea, unt, cascaval, smantana, oua si sare.

Ingrediente:Mamaliga la cuptor

  • 2 l lapte proaspat
  • 600 g faina de malai
  • 300 g telemea
  • 2-3 linguri unt
  • 250 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 6 oua
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti laptele cu putina sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugati faina, treptat, amestecand incotinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand malaiul s-a umflat si a absorbit tot laptele, adaugati ouale batute, telemeaua si cascavalul rase.

Amestecati bine ingredientele si turnati-le intr-o tava unsa cu ulei. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Cand incepe sa se rumeneasca, turnati deasupra smantana si mai pastrati la cuptor inca 15 minute.

Mamaliga la cuptor

Mamaliga la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.