Mamaliga la cuptor
PrinteazaO reteta de mamaliga la cuptor din: lapte, faina de malai, telemea, unt, cascaval, smantana, oua si sare.
- 2 l lapte proaspat
- 600 g faina de malai
- 300 g telemea
- 2-3 linguri unt
- 250 g cascaval
- 200 ml smantana
- 6 oua
- sare
Mod de preparare:
Puneti laptele cu putina sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugati faina, treptat, amestecand incotinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand malaiul s-a umflat si a absorbit tot laptele, adaugati ouale batute, telemeaua si cascavalul rase.
Amestecati bine ingredientele si turnati-le intr-o tava unsa cu ulei. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Cand incepe sa se rumeneasca, turnati deasupra smantana si mai pastrati la cuptor inca 15 minute.
Mamaliga la cuptor
Pofta buna!