Mamaliga de cartofi cu branza

Printeaza

Mămăligă de cartofi

Ingrediente:Mamaliga de cartofi cu branza

  • 1 kg cartofi
  • 500 g mălai
  • sare
  • 200 g brânză de vaci proaspătă

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul se presară, puţin câte puţin amestecând mereu.

Se pune iar ceaunul pe foc, să bulucească vreo 10 minute, timp în care amestecăm .

Nivelăm mămăliga, o lăsăm să mai ofteze de câteva ori şi o răsturnăm pe un fund de lemn, lângă tuciul cu tochitură, să se-nsoţească în faţa eternităţii locale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.