Mamaliga din mei – Escudilla de mijo
Printeazapreparat specific spaniol
- 500 g mei
- un litru zeamă de carne de vită
- 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş
- 100 g brînză sărată, rasă
- 3 ouă
- zahăr după gust
- piper
- şofran şi scorţişoară după gust
Mod de preparare:
Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a se curăţa de impurităţi şi de praf. Se pune într-un vas de fontă emailată şi se fierbe în zeama de carne, împreună cu un caltaboş sau o bucată de ceafă de porc afumată, ca să capete gust.
Cînd meiul e fiert se amestecă cu brînză rasă, ouăle bătute, şofranul, scorţişoara şi piperul. Amestecul acesta se pune din nou la fiert, pînă se îngroaşă. Cînd e gata, se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn, ca să se răcească.
Apoi se taie în felii, care se prăjesc în unt. Se servesc fierbinţi, presărate cu zahăr şi scorţişoară.
Poftă bună!