Mamaliga din mei – Escudilla de mijo

Printeaza

preparat specific spaniol

Ingrediente:Mamaliga din mei

  • 500 g mei
  • un litru zeamă de carne de vită
  • 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş
  • 100 g brînză sărată, rasă
  • 3 ouă
  • zahăr după gust
  • piper
  • şofran şi scorţişoară după gust

 

 

Mod de preparare:

Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a se curăţa de impurităţi şi de praf. Se pune într-un vas de fontă emailată şi se fierbe în zeama de carne, împreună cu un caltaboş sau o bucată de ceafă de porc afumată, ca să capete gust.

Cînd meiul e fiert se amestecă cu brînză rasă, ouăle bătute, şofranul, scorţişoara şi piperul. Amestecul acesta se pune din nou la fiert, pînă se îngroaşă. Cînd e gata, se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn, ca să se răcească.

Apoi se taie în felii, care se prăjesc în unt. Se servesc fierbinţi, presărate cu zahăr şi scorţişoară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.