Mămăligă la grătar cu sos de roşii

Printeaza

Mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai, ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb.

Ingrediente:

  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 g malai

sos:

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura ulei
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Pentru mămăligă se pune apa la fiert împreună cu sarea şi, când dă în clocot, se pune mălaiul lingură cu lingură, amestecând cu telul pentru a evita producerea cocoloaşelor.

După ce s-a încorporat tot mălaiul, se lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic, până începe să se desprindă de pereţii vasului şi mămăliga are o consistenţă vârtoasă.

Apoi se răstoarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei, se nivelează şi se lasă să se răcească.

Intre timp, în ulei încins se înmoaie ceapa şi, după ce a devenit aurie, se pune pasta de tomate diluată cu apă, după gust.

lasă să fiarba ceapa, iar sosul sa fie consistenta dorita. La final se potriveste gustul de piper.

incinge gratarul si din mamaliga ceva mai racorita se taie cuburi cu ajutorul unui cutit bine ascuti si trecut prin apa rece la fiecare taiere.

Mamaliga se tine pe gratar cate trei minute pe fiecare parte.

Cuburile de mamaliga se aduc la masa cu sos de rosii si dupa gust, verdeata sau inele de ceapa.

Mămăligă la grătar cu sos de roşii

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • mamaliga la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.